U

nder februaris sista vecka, den 22 - 27, håller RETREATET sin premiär där djungeln möter havet. I Villa Oceana i vårt älskade Santa Teresa/Mal País landar vi harmoniskt i skönt och kreativt flow, kurerade av Sofie Kraft.

RETREATET fylls av ett potpurri av utmanande, snäll & lekfull yoga, stilla & aktiva meditationer, isbad med andnings­övningar och kreativitets workshops tillsammans med Holly Fowler.

När vi njuter av havet eller känner in traktens härligaste tide pools precis nedanför villan bländas vi av en mäktigt maffig grön backdrop - regnskogen löper hela vägen ner till stranden.

Tillsammans med fem andra regioner i världen tillhör den här delen av Costa Rica, Nicoya halvön, en så kallad blue zone // där människorna blir betydligt äldre än genomsnittet, lever hälsosammare och är lyckligare. Kanske därför den här platsen har en sådan otrolig dragningskraft.

Costa Rica,
oh really?

 • 1
  Drömsk set-up
 • 2
  Vår yogi & kurator
 • 3
  Bländade av solens energi
 • 4
  Vi andas i takt med vågorna
 • 5
  Ett med naturen
Hemmavid
i vårt beach house

På en förtrollande plats i Costa Rica

Vi bor i en helt fantastisk beachfront villa överblickande traktens vackraste tide pools i Santa Teresas ZEN:iga del Mal País. Platsen får oss att landa i stunden. Vi dyker in i vårt emotionella landskap med ett klart sinne och öppet hjärta.

Solen letar sig sakteligen in bland palmbladen och dagens första ljus gör sig påmint. Klockan är strax innan gryning och vi är allt som oftast synkroniserade med solen.

Här på Nicoya halvöns södra spets, är vi hemmavid. Vårt vinterhem de senaste två decennierna. Det finns ingenstans i världen vi hellre vill vara än just här. Vädret, stranden, havet, människorna.


 

Nirvana är ett endast ett zenbuddhistiskt ögonblick borta. Resan från Skandinavien till San José i Costa Rica tar cirka 15 timmar. 

Flygtur

För att boka resan över Atlanten rekommenderar vi världens troligen skönaste reseagent, SN Resor, och vår kontaktperson Maria Nordlund som du når på 0971-58 222. Hälsa från RETREATET så gör hon det lilla extra för att du ska få de bästa tänkbara biljetterna. Ett annat bra alternativ är att köpa din flygresa på nätet. Vår favoritsökmotor när det gäller att hitta bra plåtar är Momondo. Ett tips är att kika på KLM:s eller Air France som flyger direkt från Amsterdam och Paris. 

Resan från Skandinavien till Costa Rica tar cirka 15 timmar. Du lämnar i ottan och landar runt 17-snåret. Så första natten spenderar du i San José. RETREATET rekommenderar trevliga Hotel La Riviera som ligger i närheten av flygplatsen. Bäst att boka direkt med hotellet snarare än via någon fladdrig bokningssajt.


Transfer till beachvillan

Efter en övernattning i San José hämtas du på Hotel La Riviera vid 06-snåret av RETREATETS chartrade shuttle som tar dig hela vägen genom ett böljande och dramatiskt landskap till Nicoyahalvöns södra spets. Transfern kostar 125 USD t/r och betalas på plats när du kommer fram. Road-trippen inklusive en mysig båttur tar cirka sex timmar och ger dig en fin introduktion till hur vackert Costa Rica är. På hemresan så är upplägget identiskt fast omvänt. Vid 12-snåret kommer transferbussen och hämtar dig på, och runt 17:30 är du i San José och hinner med KLM:s kvällsflight till Europa.

Om du hellre vill flyga mellan San José och Tambor - som ligger 40 minuter från beachvillan, bokar du enkelt på Fly Sansa. Den sceniska flygturen kostar runt 3,000 SEK t/r.


Klimatkompensera

Costa Rica är  en given favoritplats för oss med sitt magiska lugn, vackra stränder, ljuvliga väder och enastående natur. Samtidigt vet vi att flygresor har en stor klimatpåverkan och den vill vi ta ansvar för. Därför har vi valt att klimatkompensera alla resor för vårt team genom det FN-certifierade Tropical Mix-projektet i Panama som syftar till att vända avskogningstrenden, återplantera regionens naturliga skogar och stärka ekosystemen. Vi uppmuntrar alla våra besökare att göra detsamma! Kika in på Klimatkompensera.

Dags
för
magiska
dagar
i
Costa
Rica

 

Tider & priser

Under februaris sista vecka, den 22 - 27, håller RETREATET sin premiär där djungeln möter havet. I Villa Oceana i vårt älskade Santa Teresa/Mal País landar vi harmoniskt i skönt flow, kurerade av Sofie Kraft. RETREATET fylls av ett potpurri av utmanande, snäll & lekfull yoga, stilla & aktiva meditationer, isbad med andningsövningar och kreativitets workshops. För mer detaljer, hör av dig till oss på harmoni@retreatet.se, så återkommer vi efter ett par hjärtslag.

Om du känner att Costa Rica är för härligt att lämna efter en vecka så se oss som din concierge, vi är som hemma här så vi kan stödja dig att ta resan vidare. Att kombinera RETREATET med Surfakademins surf & yoga upplägg är en härlig variant. 

Du är hållen av oss i fem nätter och sex dagar. Självfallet ingår all mat från soluppgång till middagen.

Priser från 9,995 kronor.


Medikament

Better safe than sorry - ta kontakt med bästa och närmaste vaccinationscentral för att dubbelkolla att du har de vaccinationer som rekommenderas. Vår destination är Santa Teresa/Mal País på Nicoyahalvön i nordvästra Costa Rica.


Försäkring

RETREATET rekommenderar att du dubbelkollar att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring - skönt att få hjälp om det dyker upp hallaballo längs vägen.

True facts

I Costa Rica används både den lokala valutan Colones och USD - 1000 colones är cirka 2 USD.

Inget visum behövs så länge resan understiger 90 dagar.
Det finns ett par bankomater i Santa Teresa men ibland har de ont om cash så det kan vara en bra idé att antingen växla till USD i Sverige alternativt ta ut lite kontanter på flygplatsen i San José.

Solen här nere är väldans härlig och stark så solskyddsfaktor 50 är att rekommendera.

En av våra läckraste utflykter är en ridtur upp längs ödestränder och kullar och då kan långbrallor vara bra att ha annars är shorts det ända som värmen tillåter.

Du behöver inte oroa dig for att knapra malaria-tabletter så länge du stannar på Nicoya-halvön.

Costa Rica är politiskt stabilt och är det enda landet i Centralamerika som aldrig har varit i väpnad konflikt med sina grannländer.